Fastned bouwt eerste laadstations met verzorgingsplaats van Europa

Fastned start in 2024 met de bouw van twee grote laadstations die aan weerszijden van de E17 in Gentbrugge nabij Gent verrijzen. De grote snellaadstations krijgen elk twaalf oplaadpunten. Dat is op zichzelf niet bijster spannend. Wat het interessanter maakt is het gegeven dat het de eerste grote laadstations in Europa worden met een aantal faciliteiten zoals je die ook bij grote benzinestations langs de snelweg tegenkomt.
De twee snellaadstations krijgen picknickplaatsen, speelplaatsen, sanitaire voorzieningen en zelfs een of meerdere winkels. Dat betekent dat je tijdens opladen van je elektrische auto een kop koffie kunt drinken, maar eveneens een sanitaire stop kunt maken of een broodje kunt verorberen. In welke volgorde dan ook, uiteraard. Volgens Fastned kunnen bij elk station dagelijks tot duizend EV’s in 15 minuten tot 300 kilometer aan rijbereik binnenhalen. De twee stations krijgen enkel 400 kW-snelladers.
Fastned geeft aan dat de twee stations de eerste snellaadstations met verzorgingsplaats zijn. Maar zeker niet de laatste. Fastned zegt zich te blijven inschrijven op vergelijkbare aanbestedingen.

 

Dit nieuwsbericht verscheen origineel hier:  Read More