Coolblue stopt binnenkort met hun laadpas

Vanaf 1 mei 2023 zal Coolblue stoppen met het aanbieden van hun laadkaart voor onderweg. Het is niet langer mogelijk om de optie te gebruiken om AC en DC te laden bij externe oplaadstations, maar de Coolblue Laadpas kan nog steeds gebruikt worden bij persoonlijke Coolblue-oplaadstations. De pas werd in 2020 geïntroduceerd naast de Coolblue-oplaadstations en bood een gemakkelijke oplaadoptie met vaste tarieven bij openbare laadpunten in Nederland.

Reden voor het stopzetten van de laadkaart

Hoewel de exacte redenen voor het stoppen van de Coolblue laadkaart onbekend zijn, kan worden aangenomen dat de zakelijke onderbouwing niet heeft gewerkt. Sinds de introductie van de laadkaart zijn de energiekosten namelijk aanzienlijk gestegen en veranderden de marktcondities en bedrijfsstrategieën.

Huidige eigenaren van de Coolblue laadkaart kunnen hun kaart vanaf 1 mei 2023 niet meer onderweg gebruiken. Voor zakelijke gebruikers gaat deze verandering in op 7 mei 2023. Coolblue biedt echter alternatieven aan voor hun klanten. Werkgevers worden aangeraden om een laadkaart aan te schaffen via Multitankcard of Travelcard, die kunnen worden gekoppeld aan een Coolblue thuislader.

Toekomst van Coolblue en EV’s laden

De Coolblue laadkaart werd in 2020 geïntroduceerd en bood consumenten de mogelijkheid om hun elektrische auto op te laden tegen vaste tarieven bij alle publieke laadpalen in Nederland. De laadkaart was verkrijgbaar in twee abonnementsvormen: kosteloos en met abonnement. Met het kosteloze abonnement betaalden gebruikers een starttarief per laadsessie, terwijl abonnees geen starttarief hoefden te betalen.

Ondanks het stopzetten van de Coolblue laadkaart blijft het bedrijf actief in de markt voor laadopties. Coolblue biedt nog steeds laadpalen en energiecontracten aan via hun Coolblue Energie-afdeling.