Beste zakelijke laadpassen

Geschreven door Passie Voor Laden

Passie Voor Laden biedt je een plek om overzichtelijk te zien welke laadpassen er zijn. We helpen je kiezen welke laadpassen in welke situatie het interessantst zijn.

Een zakelijke laadpas is eigenlijk hetzelfde als iedere andere laadpas. Het verschil zit hem in waarvoor jíj de pas gebruikt – de auto van de zaak – en in de facturatie.

Ook het verrekenen van laadkosten met de werkgever is iets wat je vaak terugziet bij laadpassen die zakelijk gebruikt worden.

Dat maakt de laadpas zelf niet zozeer anders, maar hangt af van de backoffice die gekoppeld is aan de pas. De gebruikte backoffice en functionaliteit ervan verschilt per laadpasaanbieder.

Naast een reguliere zakelijke laadpas bestaan er ook mobiliteitskaarten voor de zakelijke EV rijder.

Een mobiliteitskaart is een universele zakelijke laadpas én tankpas, die je kunt combineren met vele andere diensten zoals de wasstraat en openbaar parkeren. Deze voordelen heb je niet bij ‘normale’ laadpassen.

Dit artikel is bedoeld om je te helpen bepalen of een zakelijke laadpas of mobiliteitskaart iets voor jou is, en wat de beste opties zijn!

Waarom zou je kiezen voor een mobiliteitskaart?

Groot voordeel: Alle gemaakte reiskosten kosten krijg je op één overzichtelijke btw-factuur. Handig voor je boekhouding, zonder losse bonnetjes.

Met deze factuur kun je gemakkelijk de betaalde belasting terugvorderen. De belastingdienst heeft namelijk nogal wat regels omtrent ondernemers en hun auto.

Met een zakelijke mobiliteitskaart voorkom je daarnaast dat medewerkers kosten moeten voorschieten en apart moeten declareren. Voor hun ook weer handig!

Kies je voor een mobiliteitskaart, dan profiteer je meteen ook van een aantal handige extra diensten. Zo kun je op kosten van de zaak parkeren op veel openbare plekken. Ook de wasstraat, autovloeistoffen en zelfs eventueel openbaar vervoer reken je af met je mobiliteitskaart annex laadpas.

  • Al je zakelijke autokosten op een factuur
  • Voor hybrides: overal tanken in Nederland
  • Laden in heel Nederland of door heel Europa
  • Overal je auto wassen in Nederland
  • Parkeren op straat en in garages

Verdient zichzelf terug

Boekhouders rekenen meestal een bedrag per mutatie. Ben je veel op pad, dan heb je al snel flink wat bonnetjes per jaar. Het behandelen en inboeken van al die bonnetjes kost alleen aan boekhoudkosten al meer dan de gemiddelde mobiliteitskaart.

Daarnaast bestaat het risico dat je soms een bonnetje kwijtraakt. In dat geval mag je de btw niet meer terugvorderen. Ook zo verdient het zichzelf terug.

Met name parkeren levert een gemiddelde ondernemer veel losse en slecht leesbare bonnetjes op. Door deze kosten op diezelfde maandelijkse factuur te zetten bespaar je al snel tientallen euro’s aan boekhoudkosten.

Ook dingen als ruitensproeivloeistof en de carwash kunnen meestal met een mobiliteitskaart worden betaald. Zo’n veelzijdige zakelijke laadpas voorkomt daarmee al snel 10-20 bonnetjes per maand.

Met een mobiliteitskaart als zakelijke laadpas bespaar je dus op de boekhoudkosten en verzeker je jezelf van btw-teruggave.

Wanneer is een mobiliteitskaart iets voor jou

Je komt hier gauw genoeg achter door jezelf de vraag te stellen waar er geladen moet worden en of er andere mogelijkheden dan alleen opladen nodig zijn.

  • Wordt de auto alleen thuis en bij het eigen bedrijf opgeladen, of door heel het land?
  • Parkeer je vaak in de publieke ruimte omdat je afspraken buiten de deur hebt?
  • Wil je de auto regelmatig gewassen hebben om netjes voor de dag te komen?
  • Gebruiken er meerdere medewerkers dezelfde auto?
  • Vind je het bijhouden van wie hoeveel heeft geladen een administratief drama?

Dan is een mobiliteitskaart zo gek nog niet!

Heb je dit allemaal niet nodig en wil je gewoon sporadisch je EV kunnen laden? Een andere optie is om te checken bij de laadpasaanbieder van jouw keuze. Zakelijke klanten komen natuurlijk vaker voor, dus bijna elke aanbieder is er op ingericht om ook jouw bedrijf te kunnen bedienen.

Ik heb nog geen volledig elektrische auto

Rijd je een plug-in hybride of stap je in de toekomst pas over op elektrisch rijden? Los van je auto laden bij publieke- en snellaadpunten, is elk van onderstaande mobiliteitskaarten voorzien van de mogelijkheid om ouderwets brandstof te tanken bij de pomp.

De populairste mobiliteitskaarten

Hier vind je – in willekeurige volgorde – populaire mobiliteitskaarten waarmee je je auto zakelijk kunt opladen én tanken. Ideaal als je een EV of plug-in hybride rijdt op de zaak, en veel onderweg bent.

tankpas.nl laadpas
100% dekking in NederlandGeschikt als vakantiepasGeschikt voor snelladenMet abonnementZakelijk

Tankpas.nl Laadpas

Deze laadpas is ideaal voor ondernemers. Wanneer je kWh’s (of brandstof) afrekent ontvang je achteraf een factuur. Maar er is meer, want waarschijnlijk was je regelmatig de auto, of parkeer je in gebieden waar je moet betalen. Hiervoor moeten ook bonnen bewaard worden. Met Tankpas.nl zijn al deze zaken gelijk geregeld via 1 aanbieder en 1 factuur.

Abonnement

Tarief bij publieke laadpalen: Regulier tarief van aanbieder + € 0,01 / kWh. Tarief bij snelladers: Regulier tarief van aanbieder + € 0,01 / kWh.

mkb brandstof laadpas
100% dekking in NederlandGeschikt als vakantiepasGeschikt voor snelladenMet abonnementPopulairZakelijk

MKB Brandstof Laadpas

De laadpas van MKB Brandstof is perfect voor ondernemers. Door de vaste tarieven bij normale laadpunten en snelladers heb je geen verrassingen achteraf. Het bundelen van allerlei aanvullende mobiliteitsdiensten zoals parkeren, tanken/laden en autowassen op 1 factuur scheelt jou tijd en uitzoekwerk.

Gratis & Abonnement

Tarief bij publieke laadpalen: Overal € 0,51 / kWh ex btw. Tarief bij snelladers: Overal € 0,70 / kWh ex btw.

movemove laadpas zakelijk
100% dekking in NederlandGeschikt voor snelladenMet abonnementZakelijk

MoveMove Laadpas

Met de zakelijke MoveMove laadpas kun je overal in Nederland terecht voor elektrisch laden. Maar dat niet alleen: ook parkeren, de wasstraat, autovloeistoffen en het openbaar vervoer reken je net zo gemakkelijk af op kosten van de zaak. Handig voor je boekhouding, zonder losse bonnetjes.

Abonnement

Tarief bij publieke laadpalen: Regulier tarief van aanbieder. Tarief bij snelladers: Regulier tarief van aanbieder.

Alle kosten en tarieven nog eens op een rijtje

Voor het overzicht hebben we alle laadtarieven en abonnementskosten even in een tabel gezet.

LaadpasPubliek laden tariefSnelladen tariefAbonnementsvormBtw factuur
MoveMoveCPO tarief.CPO tarief.Abonnement (€6,95/mnd)Ja
MKB Brandstof€ 0,49 / kWh.€ 0,70 / kWh.Gratis (€0,29/sessie) & Abonnement (€6,90/mnd)Ja
Tankpas.nlCPO tarief.Alleen Fastned mogelijk, tegen CPO tarief.Abonnement (€7,75/mnd)Ja
Prijzen in deze tabel zijn exclusief btw, tenzij anders vermeld.

Ook andere laadpassen vergelijken?

We kunnen ons voorstellen dat je wél een zakelijk rijder bent, maar niet meteen op zoek bent naar een mobiliteitskaart met allerlei extra diensten. Gelukkig biedt bijna iedere laadpasaanbieder ook opties voor jou!

Zo kun je vaak een factuur krijgen op naam van je bedrijf, met de btw apart gespecificeerd, zodat je deze kunt terugvragen bij de belasting. Of het is mogelijk om voor je medewerkers verschillende laadpassen aan te vragen.

Check dus, ook als je de laadpas zakelijk gaat gebruiken, wat er mogelijk is bij jouw favoriete laadpas aanbieder(s).