Tankpas.nl Laadpas

⬅️ Terug naar Laadpassen

tankpas.nl laadpas
100% dekking in Nederland Geschikt als vakantiepas Geschikt voor snelladen Met abonnement Zakelijk

Binnen 3 minuten geregeld 👆

Deze laadpas is ideaal voor ondernemers. Wanneer je kWh’s (of brandstof) afrekent ontvang je achteraf een factuur. Maar er is meer, want waarschijnlijk was je regelmatig de auto, of parkeer je in gebieden waar je moet betalen. Hiervoor moeten ook bonnen bewaard worden. Met Tankpas.nl zijn al deze zaken gelijk geregeld via 1 aanbieder en 1 factuur.

Abonnementsvorm:
Abonnement

Laden doe je met de:
Sleutelhanger

Voor- en nadelen:

 • Alles-in-1 oplossing voor zakelijke rijders
 • Thuis geladen kWh’s declareren bij werkgever
 • Travelcard app om te zien waar je kunt laden
 • Niet interessant voor particulieren

Prijs per maand:
Eerste 3 maanden € 4,95 ex btw, daarna € 7,75 ex btw

Extra kosten per laadsessie:
€ 0,00

Tarief bij publieke laadpalen:
Regulier tarief van aanbieder + € 0,01 / kWh.

Tarief bij snelladers:
Regulier tarief van aanbieder + € 0,01 / kWh.


Over de laadpas van Tankpas.nl

Tankpas.nl biedt meer dan alleen een laadpas. Ze zorgen ervoor dat je met een pas in één keer van vele diensten gebruik kunt maken, alles via één aanbieder en één verzamelfactuur die je eens in de vier weken ontvangt. Bespaar tijd, geld en maak het je vooral gemakkelijk.

Wat kun je allemaal met de Tankpas.nl laadpas?

We hadden het al over het feit dat je met deze laadpas meer kan dan alleen je EV opladen. Dit is allemaal mogelijk:

 • Laden bij openbare laadpalen in Europa en thuis, waarbij de kosten voor stroom thuis verrekend kunnen worden met je bedrijf of werkgever.
 • Tanken, voor het geval je hybride rijdt of met een andere auto op pad moet. Voor een klein bedrag per maand extra kun je in heel Europa ook tanken en tol afrekenen.
 • Openbaar vervoer op rekening.
 • Auto wassen bij meer dan 1200 aangesloten wasstraten. Zo kom je altijd netjes voor de dag bij je afspraak.
 • Parkeren op straat en in garages van Q-park en P1.
 • Gratis ruitenvloeistof en klein onderhoud bij Kwikfit.
 • Onderhoud van je auto afrekenen bij meer dan 100 Vakgarage Professional vestigingen.
 • Automatische verzamelfactuur voor al deze activiteiten.
 • Handige app voor een overzicht van waar je Tankpas allemaal werkt. Denk aan tankstations, laadstations, parkeergarages en wasstraten.

Optioneel kun je zelfs nog pechhulp in Nederland met vervangend vervoer afsluiten voor een klein bedrag per maand extra.

Veelgestelde vragen over de Tankpas.nl laadpas

Hoe snel ontvang ik een laadpas of laadsleutelhanger?

Na bestellen verzendt Tankpas.nl de laadpas of -sleutelhanger binnen één werkdag. Na ontvangst kun je direct beginnen met laden.

Kan ik overal laden in Nederland?

Ja, je kunt bij alle openbare laadpunten in Nederland laden.

Waar kan ik nog meer laden?

In de landen Nederland, Belgie, Luxemburg, Duitsland, Zwitserland en Frankrijk kan je op nagenoeg alle openbare laadpunten laden met Tankpas.nl. In Europa zijn er meer dan 300.000 beschikbare laadpunten. Gebruik onze app om beschikbare laadpunten te vinden.

Wat kost laden?

De Tankpas app helpt jou bij het vinden van een beschikbaar (snel-)laadstation en geeft informatie over geldende tarieven. Alle in deze app getoonde laadtarieven zijn indicatief bedoeld en gebaseerd op de data die Tankpas.nl ontvangt van de laadpaal exploitant. Travelcard (het bedrijf achter Tankpas.nl) brengt per geladen kWh een tarief van € 0,01 in rekening.

Kan ik ook snelladen?

Ja je kan ook gebruik maken van snelladers. Via de app kun je gemakkelijk laadstations filteren op beschikbaarheid en snelheid. De Tankpas werkt bij alle bekende universele snel laadnetwerken zoals IONITY, Fastned en Allego.

Werkt de Tankpas ook bij het supercharge netwerk van Tesla?

Nee, het is helaas niet mogelijk om de Tankpas te gebruiken bij het supercharge netwerk van Tesla.

Kan ik de Tankpas ook registreren bij een privé laadpunt?

Ja, dit is mogelijk. Het is hierdoor ook mogelijk om de stroomverrekening geheel via de Tankpas te laten verlopen. Gebruik voor registratie het unieke nummer dat op de Tankpas staat.

Hoe weet ik wat de kosten zijn voor het laden?

Bij laadpalen zijn de kosten vaak onduidelijk. Daarom is in de Tankpas.nl app de prijsinformatie* van laadpalen toegevoegd. Zo kun je van tevoren zien wat de kosten zijn. *Travelcard is niet verantwoordelijk voor foutieve of ontbrekende prijsinformatie, ze zijn afhankelijk van de prijsinformatie die ze aangeleverd krijgen.

Hoe vaak ontvang ik een factuur?

Afhankelijk van je keuze ontvang je wekelijks of maandelijks een factuur voor alle transacties. Maandelijks ontvang je een aparte factuur voor de kosten van het gebruik van de Tankpas(sen). Indien je tankt/laadt in een ander land ontvang je hiervan ook een aparte factuur.

Kan ik de belasting terugvorderen met de Tankpas facturen?

Tankpas.nl vermeldt de betaalde belasting bij transacties in Nederland, België en Luxemburg. Met deze facturen kan je de belasting terugvorderen. Bij overige landen staat er geen BTW vermeld op de factuur.

Waar kan ik mijn factuur vinden?

Je facturen ontvang je als pdf op het door jou opgegeven e-mailadres. Je kan de factuur eventueel ook downloaden door in te loggen op de portal.


Populairste laadpassen

mkb brandstof laadpas
100% dekking in NederlandGeschikt als vakantiepasGeschikt voor snelladenMet abonnementPopulairZakelijk

MKB Brandstof Laadpas

Perfecte laadpas voor ondernemers. Bonnetjes zoeken van tanken, parkeren of uitzoeken hoe het zit met de aftrekposten rondom elektrisch rijden? Met de laadpas van MKB Brandstof is de administratie van je autokosten op orde.

e-flux laadpas
100% dekking in NederlandGeschikt voor snelladenGratis laadpasMet abonnementPopulair

E-Flux Laadpas

Uitstekende laadpas met transparante tariefstructuur. 100% dekking in Nederland en ook een goede dekking in België, Duitsland en Luxemburg.

vandebron laadpas
100% dekking in NederlandGeschikt als vakantiepasGeschikt voor snelladenMet abonnementPopulair

Vandebron Laadpas

Met deze laadpas heb je toegang tot alle openbare laadpalen in Nederland en een groot deel van Europa. Ben je klant van Vandebron dan is je laadpas abonnement goedkoper.