Welke laadpas voor Ionity snelladers?

Geschreven door Passie Voor Laden

Passie Voor Laden biedt je een plek om overzichtelijk te zien welke laadpassen er zijn. We helpen je kiezen welke laadpassen in welke situatie het interessantst zijn.

Als je vaak op pad bent met je EV, zul je waarschijnlijk met enige regelmaat onderweg moeten opladen. En als echte Nederlander heb je natuurlijk altijd haast en geen zin om te lang te wachten.

In Nederland en omringende landen kun je daarvoor onderweg terecht bij snellaadstations. Je vindt ze op steeds meer plekken langs de snelweg, bij tankstations en in de stad. Ionity, Fastned, Vattenfall en Vandebron zijn de grootste aanbieders met snelladers door het hele land.

Om van een snellader gebruik te kunnen maken heb je een laadpas nodig waarmee je kunt laden bij een van de aanbieders die snellaadstations exploiteert.

In dit artikel vind je welke laadpas voor Ionity de goedkoopste is. Je krijgt enkele opties, zodat je de pas kan kiezen die het beste past bij jouw situatie.

We hebben gekozen voor de laadpassen die vaste tarieven hanteren voor Ionity laadpalen. Dat is makkelijker te vergelijken dan wanneer het CPO tarief gebruikt wordt, dat verschilt namelijk per individueel laadpunt.

Goedkoopste laadpassen voor snellaadpunten van Ionity

maingau laadpas voor allego

1. Maingau

Maingau is een Duitse energieleverancier. Hun laadpas werkt op zo’n 70% van alle laadpunten op het Europese vasteland.

In Nederland zijn ze populair door het voordelige tarief bij snelladers. Hun tarievenstructuur is uniek omdat ze vaste tarieven per land rekenen.

De pas werkt helaas niet op alle laadnetwerken, zoals Shell Recharge en Vattenfall.

Maar dan heb je wel een laadpas die het goedkoopste vaste tarief biedt voor laadpunten van Ionity. Ook bij Fastned en Allego is Maingau goedkoop met hun vaste tarief.

De laadpas heeft geen abonnement en geen starttarief, wat elke laadsessie weer wat voordeliger maakt.

Abonnementsvorm:
Gratis zonder abonnement

Extra kosten per laadsessie:
€ 0,00

Tarief bij snelladers:
Ionity: € 0,75 / kWh
Fastned: € 0,59 / kWh
Allego: € 0,59 / kWh

eneco laadpas voor fastned

2. Eneco

Met de Eneco laadpas laad je overal tegen vaste tarieven. Je komt niet voor onverwachte kosten te staan. Opladen bij Eneco’s eigen laadpunten is goedkoop en met 100% groene stroom.

Bij de snelladers hanteert de laadpas van Eneco een prima tarief per kWh. Nadeel is wel dat er een starttarief aan gekoppeld is wanneer Eneco niet zelf het beheer van de lader verzorgt. Bij het laden via Ionity is dat dus het geval, en betaal je altijd het starttarief.

Maar niet getreurd. Na een aantal kWh’s ben je waarschijnlijk alweer goedkoper uit dan een duurdere laadpas met een hoger kWh tarief.

Houd er ook rekening mee dat de Eneco laadpas alleen beschikbaar is mét abonnement.

Abonnementsvorm:
Abonnement van € 3,00 per maand

Extra kosten per laadsessie:
€ 0,00 bij Eneco laadpunten, elders € 0,61 starttarief

Tarief bij snelladers:
Ionity: € 0,79 / kWh
Fastned: € 0,83 / kWh
Overig: € 0,90 / kWh

shell recharge laadpas voor allego

3. Shell Recharge

Gratis laadpas waarmee je het voordeligst uit bent wanneer je vaak snellaadt bij een Shell Recharge station. Deze vind je bij vrijwel elke Shell langs de snelweg.

Shell’s laadpas heeft de lijst gehaald omdat deze handig is om op zak te hebben. Je komt als regelmatige snellader natuurlijk ook weleens langs een Shell station, waar je dan weer goedkoper uit bent.

Het tarief is vast voor de snelladers die niet onder Shell en NewMotion vallen, en valt mee voor Ionity snellaadpunten.

Abonnementsvorm:
Gratis zonder abonnement

Extra kosten per laadsessie:
€ 0,35 (max 20x per maand)

Tarief bij snelladers:
Bij Shell-stations: € 0,73 / kWh
Bij NewMotion laadpalen: variabel
Overige: € 0,83 / kWh

Overzicht Ionity snellaadtarief per laadpas

LaadpasVast tarief bij Ionity snelladers
Maingau€ 0,75 / kWh
Eneco€ 0,79 / kWh
Shell Recharge€ 0,83 / kWh

Zeker weten dat je het goedkoopst laadt bij Ionity?

Ook al zijn dit op het moment van schrijven de goedkoopste laadpassen voor Ionity snellaadpunten, wees daarom nog niet minder oplettend!

Het blijft een aanrader om altijd van tevoren te checken of het CPO tarief ook goedkoper is dan een van deze vaste tarieven. Anders sta je alsnog voor een hoger tarief te laden dan nodig.

Je kunt ook direct bij Ionity je laadsessie betalen en zelfs een abonnement afsluiten om het laden goedkoper te maken. Dan betaal je vanaf € 0,72 / kWh zonder abonnement, en zo goedkoop als € 0,32 / kWh mét het abonnement Ionity Passport van €17,99/maand. Bekijk hier meer informatie.

Wil je juist graag laden tegen het daar geldende CPO tarief? Kies dan een laadpas waarmee dat mogelijk is. Je vindt hier een volledig overzicht van laadpassen.

Credits headerafbeelding: Ionity media centre, https://ionity.eu/en/ionity/media-centre