Welke laadpas voor Fastned snelladers?

Geschreven door Passie Voor Laden

Passie Voor Laden biedt je een plek om overzichtelijk te zien welke laadpassen er zijn. We helpen je kiezen welke laadpassen in welke situatie het interessantst zijn.

Als je je elektrische auto vaak wilt snelladen, is het een goed idee om meerdere laadpassen op zak te hebben die snelladen ondersteunen. Op die manier kun je profiteren van de goedkoopste oplaadtarieven en de ruimste keuze snellaadstations.

In dit artikel lees je welke laadpas voor Fastned snelladers de goedkoopste is. Je krijgt enkele opties, zodat je de pas kan kiezen die het beste past bij jouw situatie.

We hebben gekozen om laadpassen te laten zien die vaste tarieven hanteren voor Fastned. Dat is makkelijker te vergelijken dan wanneer het CPO tarief gebruikt wordt, dat verschilt namelijk per individueel laadpunt.

Goedkoopste laadpassen voor snellaadpunten van Fastned

maingau laadpas voor fastned

1. Maingau

Maingau is een Duitse energieleverancier. Hun laadpas werkt op zo’n 70% van alle laadpunten op het Europese vasteland.

In Nederland zijn ze populair door het voordelige tarief bij snelladers. Hun tarievenstructuur is uniek omdat ze vaste tarieven per land rekenen.

De pas werkt helaas niet op alle laadnetwerken, zoals Shell Recharge en Vattenfall. Ook is de dekking voor normale publieke laadpalen niet top in Nederland.

Voor het snelladen bij Fastned is het echter de goedkoopste laadpas die een vast tarief hanteert.

Abonnementsvorm:
Gratis zonder abonnement

Extra kosten per laadsessie:
€ 0,00

Tarief bij snelladers:
Ionity: € 0,75 / kWh
Fastned: € 0,59 / kWh
Allego: € 0,59 / kWh

eneco laadpas voor fastned

2. Eneco

Met de Eneco laadpas laad je overal tegen vaste tarieven. Je komt niet voor onverwachte kosten te staan. Opladen bij Eneco’s eigen laadpunten is goedkoop en met 100% groene stroom.

Bij de snelladers hanteert de laadpas van Eneco een prima tarief per kWh. Nadeel is wel dat er een starttarief aan gekoppeld is wanneer Eneco niet zelf het beheer van de lader verzorgt. Bij het laden via Fastned is dat dus het geval, en betaal je altijd het starttarief.

Maar niet getreurd. Na een aantal kWh’s ben je waarschijnlijk alweer goedkoper uit dan een duurdere laadpas met een hoger kWh tarief.

Houd er ook rekening mee dat de Eneco laadpas alleen beschikbaar is mét abonnement.

Abonnementsvorm:
Abonnement van € 3,00 per maand

Extra kosten per laadsessie:
€ 0,00 bij Eneco laadpunten, elders € 0,61 starttarief

Tarief bij snelladers:
Ionity: € 0,79 / kWh
Fastned: € 0,83 / kWh
Overig: € 0,90 / kWh

shell recharge laadpas voor fastned

3. Shell Recharge

Gratis laadpas waarmee je het voordeligst uit bent wanneer je vaak snellaadt bij een Shell Recharge snellaadstation. Deze vind je bij vrijwel elke Shell langs de snelweg.

Voor de regelmatig snelladende EV-rijder is Shell’s laadpas handig om bij je te hebben. Je komt natuurlijk ook weleens terecht bij een Shell station, waar je dan het goedkoopst uit bent met deze pas.

Daarnaast is het kWh tarief ook vast voor de snelladers die niet onder het eigen netwerk van Shell en NewMotion vallen. Voor de snellaadpunten van Fastned is het tarief niet duur.

Abonnementsvorm:
Gratis zonder abonnement

Extra kosten per laadsessie:
€ 0,35 (max 20x per maand)

Tarief bij snelladers:
Bij Shell-stations: € 0,73 / kWh
Bij NewMotion laadpalen: variabel
Overige: € 0,83 / kWh

Overzicht Fastned snellaadtarief per laadpas

LaadpasVast tarief bij Fastned snelladers
Maingau€ 0,59 / kWh
Eneco€ 0,83 / kWh
Shell Recharge€ 0,83 / kWh

Zeker weten dat je het goedkoopst laadt bij Fastned?

Ook al zijn dit op het moment van schrijven de goedkoopste laadpassen voor Fastned snellaadpunten, wees daarom nog niet minder oplettend!

Het blijft een aanrader om altijd van tevoren te checken of het CPO tarief ook goedkoper is dan een van deze vaste tarieven. Anders sta je alsnog voor een hoger tarief te laden dan nodig.

Er zijn meerdere apps en websites om de actuele CPO tarieven voor elk laadstation van tevoren te bekijken.

Wil je graag laden tegen het CPO tarief? Kies dan een laadpas waarmee dat mogelijk is. Je vindt hier een volledig overzicht van laadpassen.

Credits headerafbeelding: Fastned media library, https://fastnedcharging.com/hq/media-library-nl/