Tijdelijke actie!
De eerste 6 maanden geen maandbijdrage bij de laadpas met abonnement. Geniet nog van deze actie t/m 30 augustus 2024.
Over de laadpas van MKB Brandstof
Sinds 2006 heeft MKB Brandstof meer dan 50.000 kleine ondernemingen en zzp’ers geholpen met hun administratie, door losse bonnetjes voor tanken, carwash en parkeren te vervangen door één verzamelfactuur. Daar hoort tegenwoordig ook opladen bij, met een eigen laadpas via het platform van Last Mile Solutions.
Deze laadpas is bedoeld voor ondernemers die niet van administratief geneuzel houden. Het is eigenlijk veel meer dan alleen een pas om mee te laden. De laadpas – of mobiliteitskaart – kun je inzetten voor een heel scala aan diensten. Zo kun je met deze pas ook de wasstraat afrekenen en parkeren met de MKB Brandstof app, waardoor je maximaal ontzorgd wordt.
MKB Brandstof maakt het ondernemers makkelijk. Bonnetjes zoeken van tanken, parkeren of uitzoeken hoe het zit met de aftrekposten rondom elektrisch rijden? Jij besteedt je tijd vast liever anders. Met de laadpas van MKB Brandstof is de administratie van je autokosten op orde. Of je nu één auto hebt, of een heel wagenpark. Zodat jij geen btw meer misloopt, en je kan bezighouden met ondernemen.
Door de vaste tarieven bij normale laadpunten én snelladers heb je geen verrassingen, zo betaal je nooit woekertarieven. Dat scheelt jou en je boekhouder tijd en uitzoekwerk.
Maandelijks wordt er een fiscusproof overzicht gegeven op één verzamelfactuur en alle transacties zijn duidelijk te herleiden.
Laadpassen met én zonder abonnement
Sinds kort biedt MKB Brandstof twee verschillende soorten laadpassen aan. Een variant met abonnement, zoals al hun concurrenten in de zakelijke mobiliteit. En ook een laadpas zonder maandelijks abonnement. Hierin zijn ze de eerste die dit specifiek voor deze zakelijke doelgroep in de markt zet.
De gratis laadpas (zonder abonnement) hanteert wel een vast startbedrag per laadsessie, maar verder heb je geen terugkerende kosten aan de laadpas zelf.
Wel netwerkkosten bij gratis laadpas
Let op: Er zijn wel netwerkkosten van 2 euro per maand, maar geen abonnementskosten voor de pas. Bij elke laad- of parkeerbeurt betaal je het vaste startbedrag, plus de kosten per kWh en eventuele parkeerkosten.
Dat maakt de MKB Brandstof laadpas zonder abonnement ideaal voor de elektrisch rijder die niet zo vaak is aangewezen op openbaar laden. Bijvoorbeeld omdat je veel thuiswerkt of een eigen laadpaal hebt.
Groen op weg
MKB brandstof heeft als missie alle ondernemers klimaatpositief op weg te laten zijn. MKB Brandstof beweegt ondernemers met duurzame mobiliteit: wij maken overstappen op elektrisch rijden makkelijk. Door al je laadbeurten op je verzamelfactuur te zetten, betaalbare laadpalen aan te bieden, en laden met je autopas door heel Nederland mogelijk te maken.
Omdat ze vinden dat elektrisch rijden pas echt duurzaam is als dat op groene stroom gebeurt, willen ze hieraan bijdragen door te zorgen dat de stroom die via MKB Brandstof geladen wordt duurzaam is opgewekt. Bijvoorbeeld door middel van windmolen- of zonneparken.
MKB Brandstof doet daarom de belofte dat je met hun laadpas overal in Nederland laadt met 100% groene stroom.
Om te waarborgen dat de stroom ook echt groen is kopen ze een Garantie van Oorsprong voor iedere kilowattuur die je laadt met de laadpas van MKB Brandstof. Een GvO is hét bewijs dat jouw kilowattuur met groene energie is opgewekt.
Er worden uitsluitend GvO-certificaten van Nederlandse bodem gekocht. Dit zorgt voor een toename in de vraag naar duurzame energie uit Nederland, wat weer nodig is om de groene stroomproductie op eigen bodem te stimuleren.
Veelgestelde vragen over de MKB Brandstof laadpas
Waar vind ik mijn laadgegevens?
Je laadbeurten worden netjes vermeld op je verzamelfactuur. MKB Brandstof is voor het aanleveren van de transacties wel afhankelijk van de laadpaal-aanbieder (CPO). Het duurt maximaal twee maanden voordat een CPO laadbeurten aan MKB Brandstof doorgeeft. Zodra we je laadbeurt is ontvangen zie je dat terug op je factuur. En je kunt je laadbeurten dan ook opzoeken via Mijn Dashboard, je persoonlijke omgeving om je MKB Brandstof laadpas en facturen te beheren.
Kan ik met jullie laadpas ook laden in Europa?
Jazeker. In Nederland heb je sowieso 100% dekking. En ook in het buitenland kun je op steeds meer locaties terecht met de MKB Brandstof laadpas. Er zijn al meer dan 300.000+ laadpunten in de EU aangesloten.
Laadtarieven buitenland
In de MKB Brandstof app kan je zoeken op locaties in het buitenland, om te kijken of en waar de laadpalen staan in dat gebied. Houd hier rekening mee: het laadtarief in het buitenland verschilt per aanbieder en wordt een-op-een aan je doorberekend. Controleer dus van tevoren wat het laadtarief is. Als dit niet te achterhalen is raadt MKB Brandstof aan om alleen te laden zolang dat nodig is en geen minuut langer. Bij sommige aanbieders betaal je namelijk per minuut of per kWh.
Extra informatie laadpunten in Europa
Als een laadpaal bij MKB Brandstof is aangesloten dan wordt er een blauw bolletje op de kaart in de app getoond. Is een laadpaal niet aangesloten, dan een grijs bolletje. MKB Brandstof toont deze locaties, zodat je op locaties met weinig laadpalen weet waar je wel kan laden en eventueel een andere pas kan gebruiken.
Waar mogelijk toont MKB Brandstof ook de beschikbaarheidsstatus van laadpalen. Dit is te herkennen aan het groene of rode bolletje bij de laadlocatie. In het buitenland wordt de beschikbaarheid helaas lang niet altijd doorgegeven. In dat geval hanteert de app een wit bolletje.
Mijn laadpas werkt niet bij een laadpaal, wat moet ik doen?
Heb je een hybride auto? Check dan of je auto het aantal kilowattuur aankan. Vaak kunnen alleen volledig elektrische auto’s terecht bij een snellader.
Controleer of de laadpaal werkt
Het zou kunnen dat het niet aan je pas ligt, maar aan het laadpunt. Probeer dus eerst een andere laadpaal uit om te zien of het laden daar wel werkt. Werkt jouw laadpas wel bij dit laadpunt? Dan is er wat mis met het vorige laadpunt en hoef je niet te twijfelen aan het feit of jouw laadpas nog wel werkt. Werkt de tweede laadpaal ook niet? Neem dan contact op met de laadpaalbeheerder (ook wel CPO genoemd). Hij kan direct checken of er sprake is van een storing. Het telefoonnummer van de beheerder is op de laadpaal te vinden.
Laadkabel laat niet los
Is het niet mogelijk om je laadkabel los te koppelen? Check dan even of je wel de juiste laadpas gebruikt. Als je meerdere laadpassen hebt, kan het zijn dat je de laadbeurt probeert te beëindigen met een andere pas dan waar je de sessie mee hebt gestart.
Ligt het toch aan de pas?
Heb je onlangs een laadpas aangevraagd? De laadchip werkt 48 uur na ontvangst van de pas. Hou de dagtekening van de ontvangstbrief aan als beginpunt voor deze 48 uur.
Werken bovengenoemde oplossingen niet? Dan gaat MKB Brandstof voor je op onderzoek uit. In dit geval ontvangt hun servicedesk graag de volgende gegevens per telefoon (bel 0885 885 861) of per e-mail.
– Klantnummer of kenteken
– NL-TCE nummer (te vinden op je tankpas), of het NL-MKB-C nummer (te vinden op je laadpas)
– Een korte omschrijving van wat er misgaat
– Datum, locatie en merk van de laadpaal
Waar vind ik mijn factuur?
MKB Brandstof stuurt altijd bericht per mail voordat ze incasseren van je rekening. Via deze mail kun je de nieuwste factuur direct inzien en downloaden. Mailtje kwijt? Je kunt je facturen natuurlijk ook gewoon downloaden via Mijn Dashboard op de site van MKB Brandstof. Goed om te weten: ook na opzegging van je overeenkomst blijven je facturen beschikbaar.
Wat is een e-factuur?
E-factureren (elektronisch factureren) wordt steeds meer de norm. Een e-factuur is een digitaal bestand (geen pdf), waarbij alle gegevens volgens de UBL-structuur worden aangeleverd. Dat betekent dat de factuurgegevens altijd op een vaste plek in het bestand staan en hun eigen betekenis hebben.
MKB Brandstof begrijpt de behoefte om facturen snel en gemakkelijk te verwerken. Daarom hebben ze een koppeling op het Peppol-netwerk. Hierdoor is het mogelijk om je facturen automatisch door te sturen naar vrijwel elk boekhoudpakket. Handmatige verwerking van je factuur is dan niet meer nodig!
Hoe factureert MKB Brandstof aan mijn bedrijf?
MKB Brandstof biedt drie facturatiemogelijkheden. Je facturatievoorkeur geef je makkelijk door via je Online Dashboard.
1. Verzamelfactuur – wekelijks incasseren
Je ontvangt maandelijks een verzamelfactuur met daarop het verbruik van je passen. Maar de kosten kunnen snel oplopen. Daarom incasseert MKB Brandstof wekelijks van je rekening als er meer wordt verbruikt dan je incassogrens. Op de factuur vind je altijd een specificatie van wat er is verbruikt. Daarnaast kun je ook een Excel specificatie downloaden met het verbruik per pas. De factuur is een beveiligd PDF-document, die je makkelijk kunt opslaan en printen.
2. Eén maandfactuur – één incasso
Je ontvangt elke maand één verzamelfactuur en ook de kosten worden slechts één keer per maand afgeschreven. Dit is mogelijk wanneer je transactieborg als garantie stort. Zolang je transacties (incl. btw) niet hoger uitvallen dan dit borgbedrag, schrijft MKB Brandstof ze slechts 1x per maand af. Tegelijk met je maandfactuur. Via Mijn Dashboard op mkb-brandstof.nl kun je je transactieborg verhogen of verlagen.
3. Wekelijks een pdf-factuur – wekelijks incasseren
In plaats van een verzamelfactuur per maand is het ook mogelijk om bij elke incasso een pdf-factuur te ontvangen.