Coolblue Laadpas (niet langer te gebruiken)

⬅️ Terug naar Laadpassen

coolblue laadpas

Binnen 3 minuten geregeld 👆

De bekendste webshop van Nederland levert nu ook laadpalen en laadpassen. Met de Coolblue laadpas laad je je elektrische auto op tegen vaste tarieven bij alle publieke laadpalen.

Abonnementsvorm:
Gratis & Abonnement

Laden doe je met de:
Laadpas, Sleutelhanger

Voor- en nadelen:

  • Vast laadtarief in Nederland
  • Met en zonder abonnement verkrijgbaar
  • Altijd een starttarief in het buitenland
  • Snellaadtarief duurder dan bij andere laadpassen

Prijs per maand:
€ 4,00 bij abonnement / € 0,00 bij gratis pas

Extra kosten per laadsessie:
€ 0,00 bij abonnement / € 0,40 bij gratis pas

Tarief bij publieke laadpalen:
Overal € 0,60 / kWh.

Tarief bij snelladers:
Overal € 0,97 / kWh met uitzondering van Ionity.


De Coolblue Laadpas is niet langer te gebruiken! Per 1 mei 2023 stopt de dienstverlening voor externe oplaadstations. De pas is niet langer aan te vragen.

Meer info: Coolblue laadpas stopt

Bekijk andere laadpassen in het overzicht van alle laadpassen


Wat was de laadpas van Coolblue?

Coolblue doet al geruime tijd meer dan alleen elektronica verkopen. Zo installeren ze via hun Coolblue Energie-tak zonnepanelen, bieden ze energiecontracten aan voor thuis, en veroveren ze met hun droge humor nu ook de harten van de EV rijder met hun eigen laadpas en thuisladers.

Hun laadpas is verkrijgbaar als gratis pas, maar ook als abonnement.

Met de gratis Coolblue laadpas laad je je elektrische auto op tegen vaste tarieven bij alle publieke laadpalen. Kies je voor de laadpas met abonnement? Dan betaal je geen starttarief.

De beide versies van de Coolblue laadpas zijn gratis aan te vragen, met en zonder abonnement. Zoals je van Coolblue gewend bent, krijg je de pas snel thuisbezorgd.

Opladen met een glimlach

Wil je het voordeligst uit zijn? Dan is het handig om eerst de gratis laadpas zonder abonnement aan te vragen. Als je merkt dat je de Coolbue laadpas vaker dan 12x per maand gebruikt, stap dan over op het abonnement. Je laadt dan voordeliger zonder steeds het starttarief te hoeven betalen.

Veelgestelde vragen over de laadpas van Coolblue

Hoe vraag ik een Coolblue laadpas aan?

Je kunt een losse Coolblue laadpas aanvragen via het aanvraagformulier op de website van Coolblue. Daar kun je ook aangeven of je de pas mét of zonder abonnement wilt hebben.

Kan ik met een Coolblue laadpas overal in Nederland laden?

Met een Coolblue laadpas heb je toegang tot alle publieke laadpalen in Nederland. Daarnaast heb je in Europa toegang tot meer dan 300.000 publieke laadpalen in totaal.

Wat zijn de kosten van de Coolblue laadpas per laadsessie?

Laad je thuis, dan worden de laadkosten opgeteld bij je energierekening. Check je energiecontract voor de prijs per kWh. Bij een publieke laadsessie betaal je met de gratis Coolblue laadpas een starttarief. Daarnaast heb je met deze laadpas altijd vaste tarieven bij publieke laadpunten en snellaadpunten. Je kunt ook voor Coolblue laadpas met abonnement kiezen, dan betaal je geen starttarief.

Kan ik met de Coolblue laadpas laden in het buitenland?

Jazeker. Met een Coolblue laadpas heb je toegang tot meer dan 300.000 publieke laadpalen in Europa. Hiermee dekken we meer dan 90% van alle beschikbare laadpalen.

Hoeveel betaal ik met de Coolblue laadpas in het buitenland?

In het buitenland betaal je met een Coolblue laadpas een starttarief van € 0,89 + de laadkosten van de betreffende aanbieder. De precieze laadkosten van de aanbieder lees je af op de laadpaal zelf.

Welke buitenlandse laadpaal aanbieders worden ondersteund door de Coolblue laadpas?

Coolblue ondersteunt de volgende laadpaal aanbieders: Allego, EVBox, Ionity, Greenflux, Newmotion, Eneco, Blue corner, Moobi, Optimile, Q8 Electric, E-flux, Cenenergy, Chargy, Ladenetz/Stromnetz, Mennekes, Leaseplan, EWEGO, has.to.be gmbh, ChargeIT, Ecotap, Last Mile Solutions, Total EV Charging, Eborn, Révéo, Pass Pass Electrique, Mobive, Indigo, Modulo, Ouest Charge, ESB Ecars, Hubsta, Chargepoint+, Next Charge, Duferco, ALPIQ, TIWAG, DA Eobile, ELLA, Hubject.

Hoe activeer ik mijn Coolblue laadpas?

Je activeert je laadpas in 5 stappen:
– Ga naar laadpas.coolblue-energie.nl
– Vul je pasnummer in
– Klik op “Laadpas activeren”
– Kies je laadabonnement en vul je gegevens in
– Geef je akkoord op de voorwaarden en activeer je pas
Na het activeren kan het tot 24 uur duren tot je je laadpas kunt gebruiken om te laden.

Kan ik de Coolblue laadpas ook gebruiken als mijn laadpaal thuis niet van Coolblue is?

Ja dat kan. Wel is het belangrijk dat de Coolblue laadpas wordt ‘aangemeld’ bij jouw laadpaal beheerder. Anders kunnen ze de laadpaal niet herkennen als thuislader en rekent Coolblue hun publieke laadpaaltarieven. Voorkom dus onnodige kosten en neem contact op met je laadpaal beheerder.

Kan ik thuis laden met een laadpas die niet van Coolblue is?

Nee, tenzij je een zakelijk laadpaal pakket van Coolblue hebt afgenomen.

Hoe activeer ik mijn Coolblue laadpas voor publiek laden?

Dat doe je op de volgende manier:
– Ga naar laadpas.coolblue-energie.nl
– Vul je pasnummer en telefoonnummer in
– Geef akkoord op de voorwaarden en activeer je laadpas.
Na activatie kan het 24 uur duren tot je je laadpas kunt gebruiken om te laden. Activeren lukt niet? Bel 088 54 54 213 of mail naar klantenservice@coolblue-energie.nl.

Wat doe ik als ik een andere vraag heb over de Coolblue laadpas?

Bel 088 54 54 213 of mail naar klantenservice@coolblue-energie.nl.

Hoe kan je online je laadsessies inzien met de Coolblue laadpas?

Heb je je auto voor de eerste keer ergens geladen, dan wil je natuurlijk even zien hoeveel je geladen hebt en wat het kost. Om je laadsessies gemakkelijk in te zien, kun je inloggen op de online laadomgeving.

Als je de checks voor het eerste gebruik hebt doorlopen, kan het een paar minuten duren voor je laadsessie zichtbaar is. Van je facturen kun je in deze omgeving overigens ook een uitdraai maken.

Bij publieke laadpunten is Coolblue afhankelijk van wanneer de aanbieder van het laadpunt de sessies aanlevert. Zo lang die niet ontvangen zijn, kunnen ze ook niet getoond worden in de online laadomgeving. Het kan dus soms even duren voordat bepaalde informatie zichtbaar is.

In Nederland is dit over het algemeen snel geregeld, maar laad je in het buitenland? Dan kan het voorkomen dat je laadsessies in het uiterste geval pas na 3 maanden zichtbaar zijn.


Populairste laadpassen

mkb brandstof laadpas
100% dekking in NederlandGeschikt als vakantiepasGeschikt voor snelladenMet abonnementPopulairZakelijk

MKB Brandstof Laadpas

Perfecte laadpas voor ondernemers. Bonnetjes zoeken van tanken, parkeren of uitzoeken hoe het zit met de aftrekposten rondom elektrisch rijden? Met de laadpas van MKB Brandstof is de administratie van je autokosten op orde.

e-flux laadpas
100% dekking in NederlandGeschikt voor snelladenGratis laadpasMet abonnementPopulair

E-Flux Laadpas

Uitstekende laadpas met transparante tariefstructuur. 100% dekking in Nederland en ook een goede dekking in België, Duitsland en Luxemburg.

vandebron laadpas
100% dekking in NederlandGeschikt als vakantiepasGeschikt voor snelladenMet abonnementPopulair

Vandebron Laadpas

Met deze laadpas heb je toegang tot alle openbare laadpalen in Nederland en een groot deel van Europa. Ben je klant van Vandebron dan is je laadpas abonnement goedkoper.