Waze-app kan nu ook via laadpalen navigeren

Homee-NieuwsWaze-app kan nu ook via laadpalen navigeren

De op Google Maps gebaseerde navigatie-app Waze heeft een nieuwe functie, die speciaal is ontwikkeld gebruikers van elektrische auto’s. Zij kunnen voortaan in de Waze-app de gegevens van hun auto invoeren om zo alleen de laadstations te zien die geschikt zijn voor hun voertuig.

Community-ondersteunde ‘real-time’ informatie over laadpalen

Zoals wellicht bekend is Waze een community-gedreven app. Dat betekent dat er ook actuele informatie over de laadstations door de Waze-community wordt toegevoegd en bijgehouden. Deze informatie wordt “in real-time” bijgewerkt om zo de meest accurate en uitgebreide informatie te bieden.

Onboard navigatie

De meeste elektrische auto’s hebben al een onboard navigatiesysteem hebben dat laadstations aangeeft. De betere onboard navigatiesystem kunnen ook voor de auto geoptimaliseerde routes genereren. Vaak kunnen deze systemen de accu ook vooraf conditioneren zodat het snelladen op de optimale snelheid gebeurt.

Alternatief

De toevoeging van EV-laadstationlocaties aan Waze’s navigatiesysteem kan een alternatief zijn voor gebruikers die de voorkeur geven aan Waze’s routeplanningsmogelijkheden en die de app willen gebruiken om hun EV-route te optimaliseren.

Nog meer apps

Overigens zijn er meer apps om laadpalen te vinden. Naast de apps van de laadpaal- en laadpasexploitanten zijn er ook populaire apps zoals PlugShare en A Better Route Planner. Maar ook Google Maps en Apple Maps bieden EV-routing functies aan.

De functie wordt sinds een paar dagen uitgerold worden in de app, maar het kan nog enkele weken duren voordat het wereldwijd beschikbaar is. Het is nog niet duidelijk wanneer de functie beschikbaar zal zijn op de App Store voor iOS-gebruikers.

Waze

Waze is een ‘community driven’ navigatie app die in 2013 door Google werd overgenomen voor naar schatting $1,3 miljard. Sindsdien heeft Waze zich ontwikkeld als een aparte maar populaire navigatie-applicatie naast Google Maps. De app blijft innoverend met doorlopend nieuwe functies en mogelijkheden. Met de nieuwe EV-functie speelt Waze in op de groeiende populariteit van elektrische voertuigen en biedt het zijn gebruikers een belangrijke tool om efficiënter en gemakkelijker te navigeren met hun EV.

Gerelateerd

Privacyoverzicht

Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.

 

Dit nieuwsbericht verscheen origineel hier:  Read More